Rent flertall for ny gruve!Ordfører Håkon Myrvang i Nustdal kommune fikk støtte for planene om gruvedrift i Engebøfjellet.

Rent flertall for ny gruve!

Det nye kommunestyret i Naustdal støtter planene om utvinning av rutil i Enegbøfjellet. Arbeiderpartiet gikk frem hele 15 prosent.

Arbeiderpartiet ble absolutt størst i Naustdal kommune. Antall representanter øker fra 6 til 10, og det gir partiet nesten rent flertall i kommunestyret (til sammen 21 representanter).
Arbeiderpartiet – som er positiv til ny gruve i Engebøfjellet – gikk frem med nesten 15 prosent. Men SV – som er motstandere – hadde også god fremgang med 10 prosent og økte fra 2 til 4 representanter. Men Venstre – som også er motstandere – gikk tilbake fra 4 til 2 representanter. MDG fikk ikke nok stemmer til å komme inn i kommunestyret.
Deponi og skole har vært sentralt i valgkampen. Ordfører Håkon Myrvang er fornøyd.
– Vi har vore veldig tydelege i desse sakene. Det trur eg innbyggjarane set pris på. Vi har vore tydelge i Engebøsaka og tydelege når det gjeld utbygginga av Naustdal barne- og ungdomsskule, sier Myrvang til nrk.no.
«Håkon Myrvang held fram som ordførar i Naustdal. Det vil han gjere i fortsatt samarbeid med sine gamle partnarar,» skriver nrk.no.
– Vi har samarbeid med Høgre og KrF. Høgre og Ap har jobba i lag i åtte år. Vi har hatt stø kurs. Den skal vi halde oss på. Dette blir spennande, sier Myrvang til nettavisen.

X