Sametinget med Nussir-nei

Sametinget med Nussir-nei

Øystein Rushfelt, adm. dir. i Nussir, mener Sametinget bevisst unngår fakta og kunnskap for å underbygge egne synspunkter.

Torsdag sa Sametinget nei til gruvedrift i Kvalsund.
Til hnn.com sier Rushfelt at «det er greit å være gruvemotstander, det har jeg respekt for, men derfra og til det å drive en kampanje med faktafeil for å underbygge eget synspunkt, det er å gå for langt.»
Videre sier han «de er ikke interessert i å få fakta og mer kunnskap om prosjektet, Sametingsrådet har allerede bestemt seg.»
I følge Rushfelt har retorikken dratt seg til i det siste, men vet ikke om det er pga utslippstillatelsen eller høringen i Sametinget denne uken.
Lederen i Sametingets nærings- og kulturkomitè Mariann Wollmann Magga (Ap) sier at Rushfelt har delvis rett.
– Som skyggesaksordfører i denne saken ba jeg om flere dokumenter i den, blant annet konsekvensutredningen som er gjort, og som Nussir selv har lagt ut på egne nettsider. Så jeg kan gi ham delvis rett i det han sier, og det er også derfor vi inviterte til åpen høring sist mandag, slik at vi skulle få mer kunnskap om saken, sier Magga til hnn.com.
Sametingsråd Silje Karine Muotka fra NSR avviser imidlertid utsagnet fra Rushfelt, men sier at: «Det er ikke en bevisst retorikk, og det er helt naturlig å være uenig om konsekvensene av gruvedrift eller å spå om framtida. Jeg tror ikke det er mulig å si hvem som kommer til å få rett av oss eller Nussir om hva som kommer til å skje i framtida.»
Les hele saken hos hnn.com

X