Endelig skjer det noe

Endelig skjer det noe

Verden hadde ikke vært den samme om ikke folket – du og jeg – tok ansvar for de verste miljøsyndene.

Jeg er en svoren tilhenger av konkurranse, og har derfor kjøpt Q-melk så lenge jeg kan huske (2003). Tine trenger denne utfordreren.

Men i den senere tid er det noe som har plaget meg og gjort at jeg tviler på at valget har vært rett. Gledesdreperen har vært den tynne plaststripen hvor vi kan lese av hvor mye melk det er igjen i flasken, eventuelt bruke den som målebeger når vi for eksempel lager pannekakerøre.

Plast er noe svineri, det vet vi alle, først fordi den blir fremstilt fra olje, og dernest fordi plasten til slutt havner i havet, hvis vi ikke kaster den i avfallsboksen merket «plast». Hva som skjer når plasten ender opp i havet, vet vi godt. Det er nok å minne om hvalen som drev i land på Vestlandet og veltet en hel magesekk med plastavfall utover svaberget.

Det er flott at noen tar ansvar. I dette tilfellet er det forbrukerne som har latt høre fra seg. Q-meieriene skjønte alvoret, kunden har som kjent alltid rett, og nå vet vi resultatet: Plaststripen er borte.

Nå både kjøper og drikker jeg Q-melk med god samvittighet. Det er en veldig god følelse å være med og redde verden.

GOD HELG!

HALFDAN CARSTENS

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Edvard Iversen 9 måneder ago

    Jeg har også lenge sverget til Q-melk. Har hittil ikke tenkt over at plastvinduet er en miljøversting, men at det var en smart måte å vise hvor mye melk som var igjen på kartongen. Bra at produsenten nå endelig tar tak i miljøproblemet dette har skapt. Selv har jeg alltid kastet kartongen i papiravfallet så min samvittighet er god. Nå må jeg slutte å putte matpakken (bruker miljøvennlig matpapir) i plastpose, det vil bli et viktig bidrag i klimakampen. PS: jeg har brukt plastposen mange ganger før den ender i plastavfallet, men likevel; det er bruk av plast laget av miljøskadelig klimaødeleggende fossil olje.

  • X