Samarbeider om CO2-fangst

Samarbeider om CO2-fangst

Sintef og TCM Mongstad skal samarbeide om fangst og lagring av Co2.

Sintef og TCM Mongstad inngår en samarbeidsavtale hvor deres tilbud og tjenester innen karbonfangst- og lagring vil presenteres i felleskap for markedet, melder Sysla Grønn.
– Det vi ser er at de som kommer til TCM Mongstad og jobber med oss veldig ofte har jobbet med Sintef på forhånd, sier administrerende direktør Roy Vardhem ved TCM Mongstad.
Han tror derfor det inngåtte samarbeidet vil gjøre det enklere for teknologileverandører til å skalere teknologi til fullskala.
Viktig for Norge
Nils Røkke, konserndirektør for bærekraft ved Sintef, mener samarbeidet styrker Norges internasjonale rolle innen fangst og lagring av CO2.
– Vi kan tilby alt fra ingeniørarbeid på molekylnivå og opp til testing i industriell skala.
De to partene har også tidligere samarbeidet.
– Vi ser dette som en ytterligere styrking av vårt tilbud til markedet som «one stop shop» for karbonfangst- og lagring.
De har til hensikt å utveksle informasjon om interessenter og prosjektmuligheter.
Målet er å forsterke styrken på selskapets teknologi for CO-fangst og bekrefte at en ny teknologi er modent nok til bruk kommersielt.
– TCM’s fasiliteter tillater oss å bekrefte vår teknologi i industriell skala før den tas i bruk på operative prosjekter. Det reduserer risikoen og kompletterer vår kunnskap slik at vi kan ta i bruk forbedringer med tillit, sier Lori Motherwell i Shell Cansolv i en pressemelding.

Les hele saken på Sysla Grønn

X