Alta og Gotha skal bygges ut

Alta og Gotha skal bygges ut

COO i Lundin Norway, Eirik-Sverre Jensen, bekrefter at de skal bygge ut i Barentshavet.

Allerede neste år setter selskapet i gang med feasibility-studier. Til Teknisk Ukeblad sier adm. dir. Kristin Færøvik i Lundin at «vi ser på forskjellige utbyggingskonsepter. Når undergrunnen er modnet litt bedre, så kan vi spisse disse konseptene enda litt mer. Vi er jo ikke ferdig utforsket her».
Ikke om men når det blir utbygging
Alta og Gotha-feltene kan inneholde 350 millioner fat olje, men usikkerheten er fortsatt stor. Nå skal det bores flere avgrensingsbrønner for å kartlegge ressursene ytterligere. Funnene ligger  på Loppahøyden, ikke langt fra Statoils Johan Castberg-funn, og det er ikke mer enn 200 km inn til Hammerfest. Halvor Jahre, letesjef i Lundin, er dermed rimelig optimistisk med tanke på at det ligger betydelige ressurser under bakken i området. Derfor er de rimelig sikre på at ressursene skal opp.
Karbonater fra Perm
Noe som øker usikkerheten rundt Alta og Gohta er at funnene er gjort i permiske karbonater. Settingen er lik den vi finner i Midtøsten og Texas, men erfaringen med produksjon fra denne typen reservoarbergart er begrenset i Norge. Dette krever mer arbeid med funnene.
Mye aktivitet i Barentshavet
Nylig tok Lundin en pause i boringen av brønnen Neiden, som ligger like i nærheten av Snøhvit. Du kan delta i Wellbet på Neiden på geonova.no. Nå borer Lundin brønnen Ørnen i PL 708.
Les: Starter boringen av Ørnen
Les saken på nrk.no
Les saken på tu.no

X