Dag 1 på #DigEx2020

Dag 1 på #DigEx2020

Dette er noen av foredragene du bør få med deg under den første dagen av den kommende konferansen i Oslo.

På dag 1 av konferansen DigEx 2020 fokuserer sesjonen Subsurface Innovations & Digital Solutions på å anvende digitale løsninger på geologiske data, men først vil Malgorzata Kusak fra Norsk olje og gass (NOROG) snakke om revitalisering av gamle data, prøver fra brønnboringer (borkaks), og NOROGs Released Wells Initiative.

Analysen av om lag 600 000 borkaksprøver er definitivt Big data-arbeid som kan være til nytte for risikovurdering, kostnadsreduksjon, og forhåpentligvis, nye hydrokarbonfunn.

På ettermiddagen vil Jonas Torland fra M Vest Energy dele selskapets erfaring med implementering av digitale verktøy. Han vil vise eksempler fra deres arbeid med data fra funnet 35/9-6 S Titan som ble boret av RWE allerede i 2010, der hydrokarboner var tilstede over en bruttosøyle på 435 meter i Viking-, Brent- og Dunlin-gruppene.

Simone John fra Aker BP vil presentere resultater fra deres InnovationLab. Dette er et team av flere «tropper» som hver for seg fokuserer på å lage verktøy, for eksempel olje og gass-søkemotoren PrettyPoly, for å løse reelle brukerproblemer.

Chris Han fra Geoteric vil snakke om deres egenutviklede Foundation Network for å identifisere forkastninger i en seismisk kube. Han vil presentere en arbeidsflytskjema der kunstig intelligens kan bidra til å hente ut informasjon om en gitt forkastning ved å bruke programvaren på et 3D seismisk datasett.

Les mer om dag 1 av DigEx 2020 på expronews.com

X