«De gale MDG-folkene»Foto: Skjermdump fra Norsk olje og gass sitt virtuelle årsmøte.

«De gale MDG-folkene»

Den norske oljealderen skal vedvare. Avvikling er ingen opsjon, ifølge Jonas Gahr Støre.

Den norske oljealderen skal vedvare. Avvikling er ingen opsjon, ifølge Jonas Gahr Støre.

– Vi skal utvikle, og ikke avvikle. Vi skal ha et høyt aktivitetsnivå, med økt innslag av hydrogen, havvind etc.

Jonas Gahr Støre, antatt påtroppende statsminister i kongeriket Norge fra høsten av, var krystallklar under utspørringen på Norsk olje og gass sin årskonferanse i går (10. mars).

Støre levnet absolutt ingen tvil om at den norske oljealderen skal vedvare. Avvikling er ingen opsjon. 

«Une Bastholm er ikke en fremtidig regjeringspartner for Arbeiderpartiet.»

– Det er ingen diskusjon i Ap om en sluttdato. Det blir feil industrielt, og det stopper teknologi, forskning, kapital og unge mennesker som søker seg til denne industrien, sa han.

Partilederen gjorde det også helt klart at Arbeiderpartiet vil fortsette å dele ut letelisenser, og at han – mht. diskusjonen om en fremtidig regjering – ikke vil snakke med verken «kommunistene i Rødt eller de gale MDG-folkene».

– Rødt har definert seg ut, la han til, med henvisning til partiet for eksempel har sagt nei til nye prosjekter på norsk sokkel og nei til offshore vindkraft.

Da må vi tro at det er dette Arbeiderpartiet står for.

Noe som må være svært beroligende for alle som har skjønt at oljevirksomheten er svært viktig for Norge.

Gjennom eksempler hentet fra store deler av (Sør-)Norge, gjorde for øvrig Norsk olje og gass en utmerket jobb ved å vise hvor viktig denne industrien er for fedrelandet. Korte videosnutter, i kombinasjon med direktesending fra Goliat-feltet, fortalte oss at det foregår mye verdiskaping her i landet som ikke fanges opp av skrivebordspolitikere.

Norsk olje og gass har foretatt en meningsmåling som viser at oljevirksomheten på norsk sokkel har sterk støtte i befolkningen.

 

X