Går etter den «lette» oljen Susanne Sperrevik. Foto: M Vest Energy

Går etter den «lette» oljen

M Vest Energy lar letegeologene jobbe kreativt ved å overlate rutinejobber og bearbeiding av data til maskinene.

Letestaben er kanskje liten, men M Vest Energy holder aktivitetsnivået høyt ved å bevisst utnytte mulighetene digitaliseringen av oljebransjen gir.

– Vi lar maskinene utføre maskinoppgaver slik at våre geologer kan fokusere på undergrunnen og komme opp med kreative ideer, sa Susanne Sperrevik, Director of Business Development and Exploration, ved M Vest Energy på konferansen NCS Exploration Strategy 2019 i Stavanger i november i fjor.

M Vest Energy er et lite oljeselskap som ble etablert i 2015. I 2016 kjøpte selskapet eiendelene til Atlantic Petroleum Norge. De er for tiden partner i fem lisenser, hvorav to av lisensene har funn.

I følge Sperrevik ønsker M Vest å vokse organisk og uorganisk i «lette» områder.

– Vi jobber med en portefølje av lisenser i nærheten av infrastruktur og områder med mulige oversette funn. Vi unngår HPHT- (høyt trykk, høy temperatur) domener og Barentshavet. Vår leteporteføljestørrelse vil forbli håndterbar, da vi har til hensikt å være veldig aktive partnere.

M Vest Energy omfavner digitaliseringsrevolusjonen innen oljebransjen, og Sperrevik tror den største fordelen kan være at intelligente maskiner, skyteknologi og nye programvareløsninger kan hjelpe undergrunnsekspertene til å fokusere på nettopp det – undergrunnen.

– De vil bruke mindre tid på å lete etter data og overføre data fra en plattform til en annen – vi lar maskinene gjøre rutineoppgaver og bearbeide «big data». Vi kan jobbe smartere ved å bruke teknologi og maskinlæring for å få mest mulig ut av dataene. Kombinert med vår kreativitet kan vi deretter identifisere oversette og nye muligheter.

Les mer på expronews.com (på engelsk)

På den kommende DigEx 2020-konferansen neste uke holder hennes kollega Jonas Torland foredraget Digitalization – Disrupting exploration at M Vest Energy: A case study from APA2019.

X