En tur i gamle steinerHer ser vi geologer og geofysikere på en vandring langs stranden nedenfor Scandic Fornebu. I gangavstand fra hotellet forteller Morten Bergan om Oslofeltets kambro-silurbergarter. Men hvor mange geovitere har vi i Norge, og hvor jobber de? Ingen vet. Foto: Halfdan Carstens

En tur i gamle steiner

Det dreier seg egentlig om bergarter på norsk sokkel, men de som er interessert kan få et lite innblikk i Oslofeltets kambro-siluravsetninger.

Etter første dag på konferansen NCS-Exploration (Recent Advances in Petroleum Exploration) vil Morten Bergan da deltakerne med på en tur langs fjorden rett nedenfor hotellet der møtet holdes.

For 6. gang vil Bergan være guide for alle dem som ønsker å lære litt mer om Oslofeltets «rariteter» generelt og lokal geologi spesielt . Med oppvekst på Snarøya noen få steinkast unna konferansehotellet, og med spesialkunnskaper i botanikk, ornitologi, økologi så vel som geologi, er han et naturlig valg. Det hjelper godt at han elsker å formidle. Dessuten har han mye å fortelle. Kunnskapsbanken er velfylt.

I mai blir det igjen ekskursjon i vannkanten. Ekskursjonslederen har bred erfaring som sedimentolog og vil trekke paralleller med norsk sokkel og oppmuntre til diskusjoner om blant annet avsetningsmiljø. Under spaserturen vil deltakerne også bli gjort oppmerksom på formasjonsgrenser, inkonformiteter, folder, forkastninger så vel som intrusjoner. Det litt spesielle er hvordan foldene gjør at man vandrer både oppover og nedover i lagrekken. Foto: Halfdan Carstens

NSC Exploration – May 21/22, Fornebu – Program

 

 

X