Forventer raskere opptrapping Foto: Kjetil Eide / Equinor

Forventer raskere opptrapping

Equinor melder at Johan Sverdrup raskere kan nå platåproduksjonen, som har blitt oppgradert fra 440 000 til 470 000 fat per dag.

Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen forventes å nå platåproduksjon for første fase tidlig i mai, raskere enn ventet. Dette skriver Equinor i en pressemelding.

– Siden oppstart har vi hatt en veldig god og stabil produksjon fra feltet, og brønnene har produsert bedre enn forventet. Vi er i ferd med å ferdigstille den tiende brønnen, og dette arbeidet går veldig godt. Dette bidrar til større produksjon raskere enn tidligere forventet, sier Rune Nedregaard, driftsdirektør for Johan Sverdup.

Det var tidligere forventet at platåproduksjonen ville nås i løpet av sommeren. Ved utgangen av mars var produksjonen allerede over 430 000 fat olje per dag.

– I tillegg forventer vi å øke kapasiteten i anlegget, noe som betyr at platåproduksjon går fra tidligere antatt 440.000 til rundt 470.000 fat olje daglig, fortsetter Nedregaard.

Johan Sverdrup startet produksjonen 5. oktober 2019. Balanseprisen for full feltutbygging er under 20 dollar per fat, og forventede driftskostnader er under 2 dollar per fat.

– Johan Sverdrup har svært lave produksjonskostnader. Det gjør at feltet bidrar med sterk kontantstrøm også i perioder med lave priser slik vi ser nå, sier Nedregaard.

Feltet forventes å produsere 690.000 fat olje per dag når det produserer for fullt.  De forventede utvinnbare reservene i feltet er 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter. Ambisjonen for feltet er å oppnå en utvinningsgrad over 70 prosent.

Equinor er operatør (42,63 %), partnere er Lundin Norway (20 %), Petoro (17,36 %) Aker BP (11,57 %) og Total (8,44 %).

X