Fremskynder og øker produksjonen Gassmodulen løftes på plass. Foto: Bo B. Randulff / Equinor

Fremskynder og øker produksjonen

Equinor og partnerne akselererer gassproduksjonen ved Fram-feltet gjennom installasjonen av en ny gassmodul på Troll C-plattformen.

I 2017 besluttet partnerne i Framlisensen å investere ca. én milliard kroner i en ny gassmodul for å øke gassbehandlingskapasiteten på Troll C.

– Gassmodulen sikrer akselerert gassproduksjon og kapasitet i Fram-lisensen for eksisterende og nye brønner i Fram, og gir oss derfor god verdiskapning på kort sikt, sier Gunnar Nakken, direktør for Drift Vest i en pressemelding.

Equinor skriver videre i pressemeldingen at investeringen er et viktig ledd for å videreutvikle Troll C som et knutepunkt for området. I 2019 ble et av de største funnene på norsk sokkel gjort i området; Echino Sør.

Equinor presenterer Echino Sør-funnet under konferansen NCS Exploration – Recent Discoveries i Oslo 12. – 13. mai.

PROGRAM OG REGISTRERING

– Samtidig gir gassmodulen potensial for å trekke inn nye framtidige funn, og vi har flere prospekter som vi vurderer for boring, fortsetter Nakken.

Fram-feltet er et olje- og gassfelt som ligger 20 kilometer nord for Troll-feltet i Nordsjøen. Opprinnelige utvinnbare ressurser var om lag 400 millioner fat oljeekvivalenter. Feltet ble funnet i 1990, og produksjonen startet i 2003.

Gassmodulen øker gassbehandlingskapasiteten ved Troll C med 3,5 millioner standard kubikkmeter per dag, tilsvarende 22 000 fat oljeekvivalenter per dag.

Rettighetshavere er Equinor (45 prosent), Vår Energi (25 prosent), Neptune Energy (15 prosent) og Idemitsu Petroleum Norge (15 prosent).

X