Godt driv på norsk sokkel"Det burde være åbenlyst i alles interesse at undersøge det præcise omfang af solens indflydelse på de klimaændringer, vi har set og forventer at se i fremtiden. Men det er kun den forskning, der finansieres, som kan blive udført, og at få penge til sol-klimaforskning har være stort set umuligt," skriver Henrik Svensmark i en artikkel i den danske avisen Berlingske. Foto: Halfdan Carstens

Godt driv på norsk sokkel

Hittil i år har 3 felt er kommet i produksjon, mens 6 funn har fått godkjent plan for utbygging og drift (PUD).

Første halvår 2017 ble de tre feltene Flyndre, Sindre og Gina Krog satt i produksjon, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.
Flyndre er et oljefelt i Ekofisk-området i Nordsjøen åvist i 1974, Sindre er et lite oljefelt som ligger like øst for Gimle og nordøst for Gullfaks i den nordlige delen av Nordsjøen (påvist gjennom boring av en lang brønn fra Gullfaks C-plattformen i april i år), mens Gina Krog er et olje- og gassfelt nær Utsirahøgda i Nordsjøen som ble påvist i 1974.

Nye felt

Hittil i år er det godkjent 6 planer for utbygging og drift (PUD) for feltene Utgard, Byrding, Oda, Dvalin, Trestakk og Bauge; 3 i Nordsjøen og 3 i Norskehavet.
Utgard er et gass- og kondensatfelt vest for Sleipner-området i Nordsjøen.
Byrding er et olje- og gassfelt sørvest for Gjøa i Nordsjøen.
Oda er et oljefelt øst for Ula i Nordsjøen.
Dvalin er et gassfelt nær Heidrun i Norskehavet.
Trestakk er et oljefelt nær Åsgard i Norskehavet.
Bauge er et oljefelt nær Njord-feltet og undervannsfeltet Hyme i Norskehavet.
Totalt er det snakk om at rundt regnet 350 milloner fat o.e skal utvinnes, og alle feltene skal knyttes opp mot eksisterende infrastruktur.

Newer Post
Older Post
X