Det internasjonale energibyrået (IEA) offentliggjorde nylig rapporten «Net Zero by 2050». Her får vi angivelig forklart hva som må til for å nå nullutslippsmålet innen 2050. Men det blir sært dyrt, ekstremt vanskelig og får i tillegg alvorlige konsekvenser både for klodens natur og oss mennesker. I teorien skal det være mulig, ifølge IEA, men eksemplene nedenfor viser at det i praksis blir umulig.
«For å tilfredsstille etterspørselen etter batterier, må det åpnes nesten 20 (!) gigantiske batterifabrikker hvert eneste år frem mot 2030.»
Det foreslåtte scenarioet, der Norge faser ut olje- og gassproduksjonen, gjør at natur- og miljøvernorganisasjoner, samt en rekke politikere, uttrykker nærmest euforisk glede over IEA sitt sterke utsagn. De burde imidlertid tatt seg tid til å lese resten av rapporten for å forstå konsekvensene av veivalget.
For naturen og naturmangfoldet er det nemlig mildt sagt urovekkende, og neppe en utvikling vi ønsker.
«For å nå målet i veikartet, må det bygges ett slikt anlegg [Langskip] annenhver dag, hvis vi starter nå. Det gjør vi ikke.»
Les hele ytringen i Finansavisen for 8. juni 2021.
IEA-rapporten vil bli tatt opp til diskusjon på konferansen NCS Exploration Strategy 17.-18. november 2021.
3 kommentarer
Rapporten forutsetter i tillegg 40% økning av atomkraft og 30% økning av vannkraft.
Politisk selvmord for den som forslår noe slikt.
Klimarealistene sitter tungt på geo365 og GEO, så det blir ikke der en seriøs diskusjon om ‘oljås’ fremtid og det grønne skifte vil foregå. Hvis ikke redaksjonen innser det vil disse organer dø ut i løpet av 5-10 år.
Ja… Det er ganske steile fronter om dette. Men det grønne skiftet kommer nok enten man vil det eller ikke.