Ingen får jobb"Det burde være åbenlyst i alles interesse at undersøge det præcise omfang af solens indflydelse på de klimaændringer, vi har set og forventer at se i fremtiden. Men det er kun den forskning, der finansieres, som kan blive udført, og at få penge til sol-klimaforskning har være stort set umuligt," skriver Henrik Svensmark i en artikkel i den danske avisen Berlingske. Foto: Halfdan Carstens

Ingen får jobb

Hun fullførte mastergraden i petroleumsgeofysikk i fjor, men har foreløpig ikke blitt kalt inn til et eneste intervju, skriver dn.no.

Emera Mostafa (30) har en master i petroleumsgeofysikk og har søkt flere jobber i oljebransjen, men ikke kommet inn til et eneste intervju.

– Det er ingen som får jobb, sier hun til dn.no.

Mostafa har en mastergrad i petroleumsgeofysikk fra Universitetet i Stavanger og snittkarakter på B+. Siden hun fullførte graden i fjor, har hun søkt mange jobber innen oljebransjen – uten å bli kalt inn til et eneste intervju.

– Det er ingen som får jobb. Sånn har det vært for alle jeg kjenner, sier Mostafa, som nå «diversifiserer seg» og er i ferd med å fullføre en ny master i risikostyring.

– Det har vært vanskelig for petroleumsingeniører å få seg jobb etter krisen i 2014. Nå har oljeprisen steget litt og litt, men det er ikke like bra som det var før. Det ser ikke lovende ut for petroleumsingeniører, sier Chibuzor V. Mwemambu som er fra Nigeria.

– Det er mye voksne menn i denne bransjen altså. Og sånn vil det være i en overgangsperiode, men vi må fylle på med ny kompetanse nedenfra og opp. Nå ser vi masse jenter og gutter med kompetansen vi har bruk for i fremtiden, og de kommer til å ha en sentral posisjon senere, sier en av dem som DN intervjuet.

X