Investerer i produksjonssentre Foto: Ronny Setså

Investerer i produksjonssentre

Polske LOTOS ønsker å skape verdi på norsk kontinentalsokkel gjennom å reinvestere store deler av kontantstrømmen i nærfeltsleting.

– Siden 2012 – 2013 har strategien vår vært å lete nær felter i produksjon, sa Steinar Sørensen, Business Development Manager i LOTOS Exploration and Production Norge på konferansen NCS Exploration Strategy 2019 i Stavanger i november.

LOTOS har gradvis vokste seg større på norsk kontinentalsokkel gjennom flere oppkjøp de siste årene. I 2013 kjøpte LOTOS eiendeler i NOAKA-området (Nord for Alvheim Krafla Askja), og i 2015 ekspanderte de ytterligere ved å anskaffe eiendeler fra Exxon i Sleipner-området.

Begge områdene regnes som «hubområder» eller produksjonsentre – områder med flere produserende felt eller ett produserende felt med flere prospekter i nærheten som potensielt kan knyttes til produksjon.

– Disse oppkjøpene ble gjort i henhold til vår hub-strategi som går ut på å generere kontantstrøm raskt og identifisere og definere nye prospektive områder i nærheten som raskt kan settes i produksjon.

I følge Sørensen ser LOTOS en stabil og langsiktig produksjon fra sitt 15 % eierskap i Sleipner (seks lisenser og fire produserende felt), samtidig som de ser oppsidepotensial gjennom leting.

– Sleipner lagrer også CO2. Karbonhåndtering (CCS) er et forretningsaspekt vi ønsker å være en del av som et polsk selskap, sa Sørensen, med henvisning til Polens høye CO2-utslipp fra kullkraftverk.

Les mer på expronews.com (engelsk)

X