Mislykket skifergassjaktBrønnen Vendsyssel-1 ble boret på Nord-Jylland.

Mislykket skifergassjakt

Franske Total mislyktes med å påvise en kommersiell forekomst med skifergass i alunskifer på Nord-Jylland.

Skifergassprospektet på Nord-Jylland i Danmark hadde alt for lite gass til at det kunne bli betegnet som kommersielt. Total vurderer nå hva selskapet skal gjøre med lisensen.
«Vendsyssel-1 efterforskningsboringen bekræftede tilstedeværelsen af gas i Alunskiferen, men lagtykkelsen var mindre end forventet», uttalte Energistyrelsen etter at boringen var avsluttet i midten av august.
Vendsyssel-1 ble boret som en vertikal brønn med Alunskiferen som mål. Boringen bekreftet tilstedeværelsen av gass i Alunskiferen som er av sen kambrisk til tidlig ordovicisk alder, men lagtykkelsen var betydelig mindre enn hva som kreves for en kommersiell forekomst.
Boringen ble avsluttet i sandstein av sen kambrisk til tidlig ordovicisk alder 3564,35 meter under overflaten, tilsvarende til 3543 meter under havnivå, etter tre måneders boring.
Les også «På jakt etter skifergass«.

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Terje Solbakk 5 år ago

    Et svenskt selskap, Gripen AB, skriver på sine nettsider at de har påvist grunn gass tilsvarende 8,5 millioner fat oljeekvivalenter med 97 % metan i Östergötland, brønnene når ned mot 150 m under bakken. Selskapet har kjørt tre produksjonstester, den lengste over tre måneder. http://www.gripenab.com/index.php/sv/ De leter også etter olje på Gotland.
    Videre letes det igjen etter gass i Siljanringkrateret i Dalarna, selskapet Igrene har påvist gass der, http://www.igrene.se/businessverksamhet.html og det kan virke som de er i gang med produksjonsbrønn ut fra denne pressemeldingen, selv om det høres mer ut som en letebrønn: http://www.igrene.se/2015-08-19.pdf
    Merk at selskapet også fokuserer på geotermisk energi.

  • X