Nå kan du gamble på norske letebrønner

Med Atlantic Petroleum og Geonovas nye spill, WellBet, kan du gamble på resultater av letebrønner på norsk sokkel.

Med Atlantic Petroleum og Geonovas nye spill, WellBet, kan du gamble på resultater av letebrønner på norsk sokkel.

–  Det er et litt morsomt konsept som vi først etablerte for de ansatte i Atlantic og studenter på Universitetet i Bergen. Interessen var stor, og etter en kreativ samtale mellom letesjefen vår og redaktøren i bladet GEO tidligere i sommer, lanserte vi WellBet i samarbeid med Geonova. Nå kan folk teste kunnskapene sine og samtidig lære mer om letebrønner på norsk sokkel, sier initiativtaker og adm. direktør Jonny Hesthammer i Atlantic Petroleum til Offshore.no.

Jelly beans 

Initiativtakeren forteller at han fikk den kreative ideen fra en økonomisk teori som han kom over i en bok. Den går ut på at en gruppe mennesker med en viss innsikt om et tema, vil i snitt komme frem til et bedre og mer korrekt svar enn et enkeltindivid.

– Man kan ta en boks med Jelly Beans som eksempel. Spør du en person hvor mange biter det er oppi boksen, vil vedkommende mest sannsynlig svare feil. Spør du 30 personer og regner ut snittet av svarene, er det nærmere sannheten, forklarer Hesthammer.

– Det er mye som tyder på at en gruppe mennesker kan ta riktige beslutninger. Jeg ville teste ut om denne teorien stemte. Samtidig er det en fantastisk mulighet til å sette seg inn i brønner som skal bores, legger han til.

Slik fungerer det

Geonova legger ut all offentlig informasjon om alle letebrønnene du kan tippe på. Deretter stiller WellBet brukerne tre spørsmål:

  • Tror du dette kommer til å bli et teknisk funn?
  • Tror du at det kommer til å være nok hydrokarboner til at det vil være et kommersielt funn?
  • Hva finner man? Ingenting, olje, gass eller begge deler?

– Per dags dato har vi ingen premier for de som tipper riktig. De hadde vært stilig om vi kunne fått en slik ordning på plass, men hvordan det skal fungere er for tidlig å si noe om. Nå skal vi kjøre statistikk på svarene, så skal vi se om det fungerer slik som teorien tilsier.

Det er gratis å registrere seg og spillet opererer ikke med ekte penger.

Skrevet av e24.no

X