Nyåpnet butikk

Nyåpnet butikk

Oljedirektoratet profilerte seg med egen butikk på årets ONS-messe.

Ryktene om at butikkene blir erstattet av netthandel er betydelig overdrevet.

På ONS i august åpnet Oljedirektoratet denne landhandelen. Sortimentet er mangfoldig. Frukten gikk fort unna (som erstatning for varmt hvetebrød), interessen for TFO 2018 (APA) ryktes også å ha vært stor, og det til tross for at leveransen ikke er forventet før tidlig neste år.

Hvor mye seismikk som var igjen vites ikke, men for butikken som helhet skryter innehaveren av at mer enn halvparten av varelageret fortsatt er tilgjengelig for de som har ideer, tør å satse og har penger å bruke.

Butikken har hentet navnet sitt fra Fredrik Hagemann. Geologen var landets første oljedirektør og satt i stillingen fra Oljedirektoratet ble opprettet i 1972 og fram til 1996. Hagemann, norsk oljehistories og oljeindustris “grand old man”, er portrettert i GEO 08/2008: «Vannmannen som ble oljemann».

I ettertid kan vi slå fast at han var en av svært få som var med på det nye industrielle eventyret fra den spede starten midt på 60-tallet, først som byråkrat i Industridepartementet, deretter som Oljedirektoratets øverste sjef.

Fredrik Hagemann fyller 90 år i 2019.

Foto: Halfdan Carstens

Newer Post
X