OKEA kan havne på børsMed utsyn til Nidelven, bryggerekken og Nidarosdomen kan Erik Haugane og medarbeiderne tenke store tanker om å effektivisere utbygging og produksjon på norsk sokkel. Foto: Halfdan Carstens

OKEA kan havne på børs

- Hvis børsnotering er et nødvendig onde for å få tak i penger, så havner vi på børs før vi ønsker. Det sier Haugane til TDN Finans.

Haugane og OKEA håper å få på plass en avtale med Repsol om skandalefeltet Yme innen en måneds tid.
– Vi diskuterer med Repsol hvordan vi skal gjøre det med overgangen, og bør bli enige i løpet av en måned. Da skal de formelle beslutningene om å bygge ut tas, sier Haugane.
Olje- og energidepartementet opplyser at OKEA vil overta operatørselskapet på et senere tidspunkt, ettersom Repsol ikke kan gi fra seg operatøransvaret. Okea reforhandler kontrakten.
– Vi har en plan om å levere plan for utvikling og drift innen årslutt, men det er opp til Repsol som er operatør, sier Haugane.
OKEA er i sterk vekst og trenger sårt ekstra kapital. De er i dialog med såfondet Seacrest om å få inn flere fond, og de er i dialog med andre investorer. Haugane ønsker ikke at OKEA nå skal havne på børs på dette tidspunktet, men sier at det vil være opp til investorene.

X