Oljepolitikken ligger fast

Oljepolitikken ligger fast

Det viktigste olje- og gass-sektoren kan lese ut av regjeringsplattformen er at det er stø kurs, selv med Venstre i Regjeringen.

Det sier Olje- og energiminister Søviknes i et intervju med Aftenposten.
Jeløy-erklæringen er til forveksling lik det som lå i samarbeidsavtalen mellom regjeringen, KrF og Venstre fra 2013. Det viktigste du kan lese ut av den for olje- og gassektoren, er at det er stø kurs, selv etter at Venstre kom inn i Regjeringen, sier statsråden i intervjuet.
Vil ikke endre oljeskatten
Bellona har klaget leterefusjonsordningen inn for Eftas overvåkingsorgan. De mener denne ordningen er ulovlig statsstøtte. Venstre er i utgangspunktet imot ordningen, som det mener stimulerer til økte og potensielt ulønnsomme investeringer på norsk sokkel. Til dette kommenterer Søviknes:
– Skatteregimet vårt fungerer jo bra. Det er ikke noe i de siste årene som tilsier at vi skal endre på det. Det er ikke noe i regjeringsplattformen som tilsier å endre oljeskatteloven. Som sagt: Den største styrken til sokkelen har vært den stabile politikken, uansett regjeringer, ikke brå endringer ved regjeringsskifter.
Les hele saken på aftenposten.no

Leterefusjonsordningen blir tema på NCS Exploration – Recent Discoveries i mai i år. Les programmet her.
The political framework
Espen Myhra, OKEA
Petter Osmundsen, UiS
Kjell Pedersen, Independent
Øystein Noreng, Professor emeritus, BI
X