Skal analysere Shrek Shrek-funnet i Norskehavet. Kartografi: PGNiG

Skal analysere Shrek

PGNiG håper APT kan hjelpe selskapet å finne mer olje og redusere risiko tilknyttet det nye Shrek-funnet i Norskehavet.

– Resultatet av analysene vil gi operatøren og lisenspartnerne informasjon som kan redusere risikoen i Shrek-funnet ytterligere og, forhåpentligvis, gjøre dem i stand til å finne enda mer olje, sier Geir Hansen, som leder geokjemiavdelingen i Applied Petroleum Technology (APT).

I henhold til avtalen skal APT levere geokjemiske og biostratigrafiske analyser til PGNiG for å evaluere hvor i reservoaret oljen befinner seg, dens art og opprinnelse.

På tampen av fjoråret gjorde PGNiG funnet sitt i Shrek-prospektet i Norskehavet. Foreløpig beregning av funnets størrelse er mellom 19 og 38 millioner fat oljeekvivalenter.

Dette var selskapets første egenopererte letebrønn på norsk sokkel.

PGNiG Upstream Norway AS er operatør med 40 prosent eierandel i PL838-lisensen. Lisenspartnere er Aker BP (30 prosent) og Lime Petroleum (30 prosent).

Shrek-funnet ligger omtrent 210 kilometer vest for Brønnøysund, fem kilometer fra det Aker BP-opererte Skarv-feltet, som PGNiG har 11,9 prosent eierandel i.

PGNiG presenterer Shrek-funnet under konferansen NCS Exploration – Recent Discoveries i Oslo 12. – 13. mai.

PROGRAM OG REGISTRERING

Applied Petroleum Technology utfører geokjemiske og biostratigrafiske laboratorietjenester, bassengmodellering og petroleumssystemanalyser (PSA) til operatører over hele verden.

Prosjektet er APTs første med PGNiG i Norge. Selskapet forventer å sluttføre de geokjemiske og biostratigrafiske analysene innen utgangen av februar.

Pressemelding

X