Småpartiene er et demokratisk problemFoto: OED/NTBscanpix

Småpartiene er et demokratisk problem

Oljeminister Terje Søviknes mener det er et demokratisk problem når småpartiene overkjører de store partiene i oljepolitikken, skriver siste.no

– Velgerne i Norge har gjennom flere stortingsvalg gitt partier som ønsker en konsekvensutredning og en mulighet for å åpne Lofoten, Vesterålen og Senja et flertall. Når dette flertallet ikke materialiserer seg gjennom stortingsvedtak mener jeg det er en demokratisk utfordring for Norge. Vi er et flertallsdemokrati.
Det sa olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) på LOs olje- og gasskonferanse i Stavanger.
I mange år har Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet ment at myndighetene bør konsekvensutrede disse områdene for olje- og gassleting. Men i forhandlinger om regjeringsplattformer og samarbeidsavtaler har alltid SV, Venstre og KrF satt ned foten, til Søviknes’ store frustrasjon, skriver nettstedet.
– Reelt sett er det et stort flertall på Stortinget for å komme i gang. Men nå får vi bare avvente forhandlingene med Venstre om regjeringsplattformen før vi konkluderer. For min del mener jeg det er et demokratisk problem for Norge at vi ikke kommer videre, sa Søviknes.

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Morten Jødal 3 år ago

    Enig med Søviknes. Småpartiene får alt for stor makt. Kontantstøtte er et annet eksempel, som ikke er ønsket av et flertall av partiene på Stortinget.
    Vi burde derfor heve sperregrensen, gjerne til 7 prosent. Men det går vel helst den andre veien, slik at enda flere små rare partier kommer inn på Tinget, og gjerne blir sittende i vippeposisjon.

  • X