Statoil vil lete mindre

Statoil vil lete mindre

Etter skuffende resultater i 2. kvartal, annonserte Eldar Sætre at Statoil skal bruke mindre penger på å lete etter olje.

Fra et overskudd på 866 millioner dollar i 2. kvartal i 2015, la Statoil i dag frem et resultat på minus 302 millioner dollar for samme periode i år. Driftsresultatet for 2. kvartal endte på 180 millioner amerikanske dollar, ned fra 3635 millioner dollar i samme periode i fjor. Lavere oljepriser for skylden for det skuffende resultatet, som er dårligere enn analytikerne ventet.
– Vi leverte solid drift med sterk produksjonsvekst og god fremdrift i våre prosjekter. De finansielle resultatene var imidlertid påvirket av lave olje- og gasspriser i kvartalet, sier konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre i en pressemelding.
Reduserer letekostnadene med 0,2 milliarder dollar

Statoil nedjusterer investeringsprognosen for 2016 fra 13 milliarder dollar til 12 milliarder dollar, og prognosen for letekostnader for 2016 fra 2 milliarder dollar til 1,8 milliarder dollar.
– Produksjonsprognosene ligger fast og vi forventer en årlig gjennomsnittlig organisk vekst på omkring 1 prosent fra 2014 til 2017. Klare prioriteringer, gode resultater fra forbedringsprogrammet samt mer effektive boreoperasjoner gjør at vi kan redusere forventede investeringer og letekostnader for 2016, sier Sætre.
Les hele saken på sysla.no

X