Suksess med feltnær letingDaglig leder i Faroe Petroleum, Helge Hammer Foto: Faroe Petroleum

Suksess med feltnær leting

Faroe Petroleum har gjort det største funnet på norsk sokkel i år. Men det er ikke stort nok til å forsvare egen feltutbygging.

Funnet Brasse mellom Oseberg og Brage kan inneholde 80 millioner fat olje og gass – og er med det det største funnet på norsk sokkel i år, med god margin, skriver tu.no.
I norsk sammenheng er dette likevel et lite funn. Men for operatøren har det stor betydning.
– Dette betyr enormt mye for oss. For oss er dette et stor funn, som vil øke våre reserver betydelig, sier lederen for den norske delen av virksomheten, Helge Hammer, til Teknisk Ukeblad.
Hammer tror noe av suksessen til Faroe Petroleum handler om at de har konsentrert seg mest om feltnær leting den siste tiden.
– Vi jobber hardt og detaljert rundt de feltene vi har tro på. Og så klart handler det om å ha de rette folkene og den rette teknologien tilgjengelig. Men vi har hatt bra suksess i det siste, i tillegg til Brasse har vi vært med på Butch-feltet, Pil- og Bue-funnene, Snilehorn, Maria, sier han til tu.no.
Hammer påpeker at Faroe Petroleum ble startet som et frontier-selskap, som først og fremst skulle lete i nye områder utenfor Færøyene – derav navnet.
– Men vi har i større grad lykkes med de feltnære brønnene, og har etter hvert gått mer over mot det. Vi fortsetter å bore i nye områder, blant annet skal vi være med og bore langt nord i Barnetshavet. Men de fleste letebrønnene våre er nær eksisterende infrastruktur, sier han.

Dobler produksjonen

Etter nyheten om funnet, ble det også klart at Faroe Petroleum kjøper seg opp på norsk sokkel.
Oljeselskapet har inngått en avtale med Dong Energy om å overta fire feltandeler på norsk sokkel, på Ula, Tambar, Oselvar og Trym. Faroe overtar dermed også to operatørskap, på både Oselvar- og Trym-feltene, skriver Teknisk Ukeblad.
Med de nye feltandelene øker Faroe sin produksjon på norsk sokkel med omkring 8000 fat per dag i 2016, noe som innebærer en dobling.

Newer Post
Older Post
X