Verden må lete etter olje Torgeir Stordal i Oljedirektoratet holdt det første foredraget under konferansen. Foto: Halfdan Carstens

Verden må lete etter olje

Den tredje NCS Exploration Strategy conference arrangeres i Stavanger 20. og 21. november.

Årets konferanse tiltrakk seg 142 deltakere, noe som er betydelig høyere enn de to foregående konferansene. Forklaringen kan være at hele 21 oljeselskaper er representert blant foredragsholderne.

Equinor ved Kristina Helland-Hansen, VP for Exploration NUKE Asset North Sea, ga et inspirerende foredrag og dokumenterte at det er absolutt nødvendig å lete for at ikke verden skal gå tom for olje.

Verdens reserver og funnraten i dag tilsier at den fremtidige produksjonen vil bli langt mindre (!) enn det som trenges for å tilstrebe 1,5 graders-scenarioet om det ikke blir gjort nye funn. Konsekvenser kan være økt konfliktnivå i verden pga. energimangel.

Konferansen fortsetter i dag med foredrag av blant annet Arild Skjervøy i ConocoPhillips Norge, Amine Soudani (Total) Kine Johanne Årdal (Pandion Energy), Geir Lunde i Concedo, Olav Blaich i Aker BP og Dennis Palermo (Vår Energi).

PROGRAM

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Merkelig at de snakker om dette 1,5 graders målet. Sola styrer klima på jorden og ikke vi mennesker. Kloden er på vei inn i en kaldere periode som vil kreve enda større tilgang på sikre energikilder. Ressursmangel er derimot et alvorlig problem med den befolkningsveksten man ser og som vil øke til 11 milliarder innen 2050 i følge prognoser. Dette kan som det sies føre til konflikter (ser det allerede i Iran og til dels i Chile)

  • X