Vil åpne Lofoten og Vesterålen

Vil åpne Lofoten og Vesterålen

Frp's landsmøte ønsker oljebransjen velkommen til Lofoten og Vesterålen. -Vi trenger hver dråpe.

Under Frps landsmøte denne helgen løftet Siv Jensen frem oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen som en kampsak for partiet, og advarte mot det å falle for det hun kaller miljøelitens dommedagsprofetier.

Trenger hver eneste dråpe

– Verden trenger hver eneste dråpe av den oljen Norge råder over, fordi verden da får tilgang til mer ren, norsk energi framfor kull. Derfor skal vi fortsette å lete og hente opp olje og gass fra stadig nye områder, understreket Frp-lederen, i følge NTB.

– Løsingen på klimautfordringene ligger ikke i selvpisking, svartsyn og negativitet. I valget mellom å stole på Eldar Sætre og Rasmus Hansson, så er ikke jeg i tvil om hvem som vet mest om hvor trygg norsk oljeproduksjon er, sa Jensen – med henvisning til henholdsvis Statoil-sjefen og Miljøpartiet De Grønnes talsperson.

Venstre forberedt på kamp

– Dette har de sagt før. Denne kampen er vi forberedt på, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen til NTB. Elvestuens parti tok på sitt eget landsmøte til orde for permanent vern av området

Han viser til samarbeidsavtalen, hvor de fire partiene ble enige om å la de omdiskuterte områdene ligge urørt i inneværende periode. Det kan fortsette, mener han, og tror at Frpvil være villig til å gi etter nok en gang.

I utakt med folket

Miljøbeveglsen pa sin side reagerer sterkere på Jensens tale.

– Frp er i utakt med folket og bør begrave olje-stridsøksa. Myndighetenes egen kunnskapsinnhenting viser at det er et langt større potensial for arbeidsplasser i fornybare næringer enn ved oljeboring, sier Gaute Eiterjord, første nestleder i Natur og Ungdom til NTB.

Saken ble opprinnelig publisert på enerWe.no

 

X