Wellesley borer Grosbeak

Wellesley borer Grosbeak

Kort tid etter tildelingen i TFO-runden er det klart at Wellesley borer hele tre brønner i Grosbeak-lisensen. Oppstart er allerede i juni.

– Vi er litt bekymret for at folk vil tro at vi tar snarveier og ikke forbereder oss skikkelig. Men faktum er at vi har planlagt disse brønnene siden september. Vi tok altså en kalkulert økonomisk risiko og planla brønnene før vi fikk tildelt arealet, sier administrerende direktør Chris Elliott i Wellesley Group til petro.no.
Norgessjef Kari Langvik Østhus utdyper at de forpliktet seg til to faste brønner da de søkte om å få tildelt lisensen (925). Det mener hun er nødvendig for å utforske områdets fulle potensial. Derfor kan Wellesley bore brønnene allerede fem måneder etter tildeling.

Grosbeak vurderes dag som ulønnsomt, og de tidligere eierne med Wintershall som operatør leverte tilbake lisensen. Nå er flere av de som var med å gjorde funnet i Wintershall i 2009 i teamet til Wellesley. De kjenner prospektet bedre enn de fleste og ser muligheter i området. 

Les hele saken på petro.no

X