Det betyr at 7 selskaper er veid og funnet for lette, ettersom det var 43 søkere i TFO 2015.
Tildelingene omfatter kun 2 faste brønner (1 i Norskehavet og 1 i Barentshavet, Ststoil er operatør for begge), og i 4 områder stilles det krav om ny seismikk. Ellers er det krav om reprosessering, G&G-studier, anskaffelse av seismikk eller EMdata før det ev. tas en beslutning om tilbakelevering.
Av de 56 utvinningstillatelsene er 27 i Nordsjøen, 24 i Norskehavet og 5 i Barentshavet, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.
Tord Lien, olje- og energimininster
14 av utvinningstillatelsene er tilleggsareal til eksisterende utvinningstillatelser, mens 5 av de nye tillatelsene er delt stratigrafisk, hvilket betyr at de kun gjelder for nivåer under/over en definert stratigrafisk grense. Petoro vil delta i 13 utvinningstillatelser
Oljedirektoratet forteller også at interessen har vært størst for arealet i Norskehavet.
Statoil kom absolutt best ut av runden med 24 andeler (inklusive 13 operatrskap), mens Det norske oljeselskap er nest størst med 10 andeler (6 operatørskap). Hvis Pure E&P, Spike Exploration og Core Energy allerede hadde vært slått sammen (Tre blir ett), ville imidlertid Point Resources vært nest størst med 13 andeler.
Selskaper med 5 eller flere andeler inkluderer Centrica, Concedo, Core Energy, Edison, E.ON, Faroe Petroelum, Lime Petroleum, OMV, OMV, Tullow og Wintershall.
Tord Lien, olje- og energimininster