Det har blitt gjort 9 funn på norsk sokkel i år. Det høres jo mye ut, men volumene er små, og ikke alle er kommersielle.
I beste fall har det i hht. Oljedirektoratet blitt påvist til sammen nærmere 400 millioner fat oljeekvivalenter. I verste fall ikke mer enn 130 millioner fat.
Statoil er operatør for alle funnene med ett unntak (Lundin).
Blåman(n)dag
Den største skuffelsen er kansje Blåmann som ble boret rett ved Snøhvit-feltet. Her hadde EMGS spådd at det kunne ligge flere hundre millioner fat oljeekvivalenter med enten gass eller olje. Resultatet var 20 milliarder fat o.e. med gass.
De to største funnene har blitt gjort i Barentshavet og Norskehavet med hhv. Kayak og et funn i nærheten av gassfeltet Valemon.
Nytt håp
Nå er det resultatet av boringen av Korpfjell alle venter på. Den brønnen er ulidelig spennende. Vil Olje-Norge ta av?
Forventer milliarder av fat.
De som har fulgt med vil imidlertid nedjustere forventningen sine hvis de tror på resultater fra EM-undersøkelser (Sår tvil om jura. Trias derimot).
2 kommentarer
3,2 % renewables…men dette er et tall uten vannkraft. Plus at Wikipedia er uenige med deg:
https://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy
Her står: «Based on REN21’s 2016 report, renewables contributed 19.2% to humans’ global energy consumption and 23.7% to their generation of electricity in 2014 and 2015, respectively. «
Dette er ikke mine tall. Det er som du ser fra BP. Vannkraft erikke med, og vi kan heller ikke forvente at vannkraft øker med samme kraft som vind og sol. Slik Wikipedia skriver må vi skille mellom energi og elektrisitetsproduksjon. Hvor Wikipedia har tallene sine fra vet jeg ikke. BP er som sagt min kilde. Av de fleste sett på som troverdig.