Islands aktive vulkaner

Islands aktive vulkaner

Nå kan du endelig lese deg opp på Islands 32 vulkaner - icelandicvolcanoes.is er lansert.

Island har 32 aktive vulkaner. Nå kan du lett finne data og informasjon om hver enkelt av dem på nettet. Alt ligger på icelandicvolcanoes.is. Foruten tekst, grafikk og bilder finner du sanntidsdata om hver enkelt vulkan som – i hht. dem som står bak siden – gjør det mulig for legfolk å sette seg inn i vulkanenes status.
Figuren viser åpningsbildet på nettstedet, og her er det enkelt å lete frem til den vulkanen du er interessert i. Førstevalget mitt var ikke ukjente Eyjafjallajökull som hadde siste utbrudd i 2010 og som i en periode stoppet oss fra å fly. De 10 praktfulle bildene minner oss om det som skjedde, og teksten om alt fra «geological setting», «plumbing system» til «extent of knowledge» er ordnet slik at det er svært lett å finne frem.
Nettsiden vil selvsagt alltid være oppdatert. Derfor er den god ballast for alle som planlegger en ferietur til «verdens største geopark». Terningkast 6.

Nettsiden vil selvsagt alltid være oppdatert. Derfor er den god ballast for alle som planlegger en ferietur til «verdens største geopark».

X