«No kjæm spiret» Skjermdump fra nrk.no

«No kjæm spiret»

Store deler av Veslemannen er borte etter skredet i går kveld, melder nrk.no.

Men det må bli lyst før man får det store overblikket.

Ordføreren i Rauma er imidlertid sikker i sin sak: «Nå har vi fått ned skiten,» sier  Lars Olav Hustad, til NRK torsdag kveld (nrk.no).

Skredet gikk etter at hastigheten hadde økt til ti meter i døgnet. På NRKs direktesending kunne vi høre hvordan en av tilskuerne reagerte: «No kjæm spiret». Det er ifølge ekspertene det 50 meter høye spiret som har blokkert for skredmassene.

Lars Harald Blikra i NVE påpeker at raset må undersøkes videre i dagslys, før man kan slå fast hvor store steinmasser som har gått. NVE er likevel tydelige på at torsdagens ras er det absolutt største, denne sesongen, skriiver nrk.no.

Rundt midnatt var det fortsatt bevegelse på stedet.

– Bevegelsene er i et mindre området enn tidligere. Men det fortsatt bevegelse og en del steinsprang, opplyser vakthavende geolog Ingrid Skrede i NVE.

Etter gårsdagens euforiske uttalelser sier NVE nå , ifølge nkr.no, at de ikke utelukker at det kan komme flere ras i nær fremtid. Rød farenivå opprettholdes derfor inntil videre.

– Vi driver fortsatt og får kontroll på situasjonen. Vi må se nærmere på hva som har rast og hva som ligger igjen så får vi tar en ny vurdering på farenivået, sier Skrede. Planen er å fly droner og dokumenter volum og hvor mye som er rast, hvis det er sikt til det, forteller hun.

Bevegelsene i fjellet siden 30.8, dagen da farenivået ble hevet til rødt.

 

 

Newer Post
Older Post
X