Driftlisens sikret for Engebø Nordic Mining-sjef Ivar Fossum. Foto: Halfdan Carstens

Driftlisens sikret for Engebø

Nordic Mining har mottatt driftlisens for dagbrudd og underjordisk uttak ved Engebøfjellet av Direktoratet for mineralforvaltning.

Nordic Mining melder onsdag at Direktoratet for mineralforvaltning med Bergmesteren for Svalbard har gitt selskapet driftlisens for Engebøprosjektet.

– Driftlisensen er en viktig milepæl for Engebøprosjektet. Alle større tillatelser er nå på plass, og dokumenterer at prosjektet er i samsvar med det omfattende regelverket og høye standarder for gruveindustri i Norge, sier administrerende direktør Ivar Fossum i en pressemelding.

Nordic Mining kunngjorde i en børsmelding 31. mars at de ville «justere» fremdriftsplanene ved Engebøfjellet.

Selskapet planlegger utvinning av rutil og granat fra prosjektet ved Førdefjorden, og tidligere i år presenterte det en oppdatert rapport (Definitive Feasibility Study) som demonstrerte svært god lønnsomhet (geo365.no: «Det endelige beviset»).

I mars sa selskapet at arbeid knyttet til blant annet forprosjektering og design, samt finansieringsarbeid, utsettes. Årsaken er usikkerheten koronaviruset har ført til med hensyn til globale, så vel som nasjonale økonomier, og tilbud og etterspørsel av metaller og mineraler.

Selskapet skrev videre at det har arbeidskapital for å finansiere driften for hele 2020 og godt inn i 2021.

X