Feiret med kronprinsenTom Heldal, avdelingsdirektør på NGU, forklarer Kronprins Haakon hvorfor larvikitt er unik og ettertraktet over hele verden. Til venstre for kronprinsen ser vi Elisabeth Gammelsæter, generalskeretær i Norsk Bergindustri, og til høyre for ham står gründeren Thor Lundh. Til høyre for Heldal skimter vi Henrik Bager, styreleder i Norsk Bergindustri. Foto: Halfdan Carstens

Feiret med kronprinsen

Bransjeforeningen Norsk Bergindustri er 10 år gammel. Det ble feiret med besøk i Tveidalen larvikittbrudd.

H.K.H. Kronprins Haakon kunne bare beklage.
– Jeg har ikke larvikitt på min private kjøkkenbenk, fortalte han da han var på besøk i Larvik for å markere at bransjeforeningen Norsk Bergindustri i år feirer at den er 10 år gammel.
Kronprisen fikk omvisning i Tveidalen, der Lundhs bryter Lundhs Blue, og i Svartebukt, der Norsk Stein skiper ut skrotstein som ikke har god nok kvalitet til å bli naturstein. Denne dagen ble båten lastet for en stor leveranse til Benin.
Kronprinsen ble behørig orientert om at Larvikitt er Norges nasjonalstein.
GEOs redaktør benyttet anledningen til å gi kronprinsen boka Larvikitt – Uni, vakker og eksklusiv. Da skulle vi tro han hra nok engelektyre for noen dager.
Kronprinsen fikk en full dag i Larvik. Den startet med en orientering i byen, fortsatte med lunsj hos arbeiderne i Tveidalen, deretter besøk i bruddet og orientering ved Tom Heldal, og til slutt kaffe og omvisning på utskipningshavna i Svartebukt.

HKH Kronprins Haakon med boka om Norges nasjonalstein, Larvikitt.
Foto: Halfdan Carstens

Kongehuset.no skriver også på sine nettsider om besøket. Du kan lese artikkelen her.

X