Gir ikke opp!Grenseløse skjærsoner som viser hvor det er mulig å finne gull i Nord-Finland, Nord-Sverige og Nord-Norge. Det avsluttede MINN-programmet var opptatt av å forbedre tolkningen av disse i Norge. De gule prikkene viser gullgruver og gullforekomster, herunder den nedlagte gruva Bidjovagge nord for Kautokeino der Arctic Gold har gjort undersøkelser med henblikk på å etablere en ny gruve. Kartografi: NGU

Gir ikke opp!

Svenske Arctic Gold har sikret seg ytterligere leterettigheter rundt den gamle gull- og kobbergruven Bidjovagge nord for Kautokeino.

Arctic Gold har blitt tildelt nye utvinningsrettigheter (2,3 km2) i selskapets gull- og kobberprosjekt i Bidjovagge på Finnmarksvidda.

Fra tidligere har det fem rettigheter og sitter nå på et totalt areal som er 7,16 km2.

Arctic Gold har lett etter gull i Bidjovagge siden 2010.

«En «scoping study» gjordes av finska Outotec Oy samma år. I denna studie identifierades mineraltillgångar i klassen «indicated resources» på 1,36 miljoner ton med halterna 2,74 gram/ton guld och 1,21 % koppar, samt 40 000 ton i klassen «inferred resources» och med halterna 1,7 gram/ton guld och 1,0 % koppar. Dessutom identifierades i studien 300 000 ton färdigbruten malm i malmtippar med halterna 1,79 gram per ton guld och 0,6 % koppar,» skriver Arctic Gold i en pressemelding.

Outokumputok ut 6,3 tonn gull mellom mellom 1985 og 1991.

«Bolagets ledning anser att det finns en god potential att med fortsatt prospektering öka mineraltillgångarna. Sedan 2013 har emellertid projektet bromsats upp av lokalt politiskt motstånd. Bolaget är förhoppningsfullt beträffande möjligheten att en lösning kan hittas för att framgångsrikt fortsätta utvecklingen av gruvprojektet.»

– Dette er en viktig milepæl for Arctic Gold, vi er alt annet enn i mål, men vi har sikret rettighetene våre slik at vi kan restarte prosessen med kommunen. Med tanke på stor barnefattigdom, fraflytting og et ønske om å videreføre samisk kultur i et samisk samfunn, bør det være interessant for de fastboende og reindrifta å utrede hvordan vi kan sikre at mest mulig av verdiskapingen rundt gruva skal skje i Kautokeino, sier Hanne MarkussenEek, styremedlem i Arctic Gold, til geo365.no.

Over og ut for Bidjovagge.

Om forekomsten:

«Fyndigheterna uppträder i ett Proterozoiskt grönstensbälte som avsattes i ett riftbassäng med vulkaniter och sedimentära bergarter.

Grönstensbältet som kallas ”Kautokenio Greenstone Belt” sträcker sig från Alta i norr och cirka 10 km genom hela Nordnorge och ytterligare vidare in i norra Finland. Parallellt med detta finns ytterligare ett liknande grönstensbält kallat ”Karasjok Greenstone Belt” med ännu större utbredning och med ett flertal intressanta gulduppslag.»

Arctic Minerals

 

 

 

X