Gjennombrudd for Nordic MiningEngebøfjellet ligger vakkert til helt nede ved Førdefjorden. I forgrunnen ser vi den idylliske Redalsgrenda der jorda i dag blir dyrket opp av kun én bonde. Engebøfjellet ligger langs fylkesvei 611, knapt 20 km vest for Naustdal sentrum, på til dels dårlig vei og en svært smal tunnel som er utstyrt med flere møteplasser. Gruvedrift krever oppgradering. Foto: Halfdan Carstens

Gjennombrudd for Nordic Mining

Nordic Mining har signert en avtale med amerikanske Barton Group om salg av granat og videre utvikling av Engebø-prosjektet frem mot produksjon.

– Vi er veldig tilfreds med avtalen om å bygge opp en sterk posisjon i den internasjonale granatindustrien. Bartons historie og ledende posisjon i utviklingen av vannjetskjæring er imponerende, og vi ser frem til å bygge et sterkt samarbeid, sier Tarmo Tuominen, styreformann i Nordic Mining.
Amerikanske Barton Group er en ledende produsent og distributør av granat til vannjetskjæring, sandblåsing og slipeformål, og selskapet har en erfaren organisasjon innen markedsføring og teknologi.
Avtalen innebærer et kommersielt samarbeid om salg og distribusjon av granatprodukter fra det kommende produksjonsanlegget i Naustdal. Som en del av avtalen vil Barton være en industriell ankerinvestor i prosjektfinansieringen i perioden frem til Engebø-anlegget er klart for produksjon i 2021.
Relasjonen med Barton Group går tilbake til 2011. Partene inngikk da en MOU (Memorandum of Understanding) der intensjonen var å etablere et langsiktig samarbeid om utvikling, produksjon, salg, markedsføring og distribusjon av granatprodukter fra Engebø.
Barton har analysert granatprodukter fra Engebø og bekreftet at de har en meget god kvalitet.
– Bartons bekreftelse av kvaliteten på granaten fra Engebø er den beste forsikringen vi kunne få. Kvaliteten på produktet, kombinert med Bartons erfaring og kompetanse er et godt grunnlag for vårt samarbeid, sier Ivar S. Fossum, konsernsjef i Nordic Mining.
I avtalen er Nordic Mining og Barton enige om salg og distribusjon av granatprodukter fra Naustdal til det nordamerikanske markedet.
«Den høye kvaliteten på granat fra Engebø og kostnadseffektiv logistikk kombinert med Bartons markeds- og teknologikompetanse ventes å gi god konkurransekraft,» skriver Nordi Mining i en pressemelding.
– Nordic Mining og Bartons kjerneverdier er sammenfallende med våre, dvs. at vi har en felles forpliktelse til kvalitet, sikkerhet, miljø, innovasjon og integritet. Vi ser frem til å utnytte våre styrker fra begge selskaper til å utvikle langsiktig verdi, sier styreformannen i Barton.

Barton Group
Barton er et familieeid selskap som ble stiftet i 1878, og har produsert granat av høy kvalitet gjennom seks generasjoner. Selskapets opprinnelse var gruvedrift og knusing av granat til slipeindustrien. På bakgrunn av mineralets unike egenskaper satte Barton raskt verdensstandard for slipeprodukter. Barton eier og driver gruvevirksomhet og knusing i Adirondack-fjellene i New York. Anlegget produserer hele året for å møte etterspørselen etter kvalitet og høy ytelse av granat i ulike industrielle anvendelser.

 

Newer Post
X