Rammes hardt av karanteneregler Foto: Leonhard Nilsen og Sønner AS

Rammes hardt av karanteneregler

Leonhard Nilsen & Sønner har permittert 100 ansatte ved Rana Gruber. Sjefen advarer om konkurs.

Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) er underentreprenør for Rana Gruber gjennom to ulike prosjekter. I henhold til karanteneregler, har selskapet måttet permittere 80 ansatte, og ytterligere 20 i løpet av helgen, ifølge bygg.no.

– Dette vedtaket medfører veldig store problemer for LNS i prosjektene vi har i Rana Gruber, sier LNS-sjef Frode Nilsen til nettstedet.

Selskapet har sendt søknad om dispensasjon til kommuneoverlegen i Rana kommune der de beskriver den fortvilte situasjonen og samtidig dokumenterer omfattende smittevernstiltak.

– Hvis LNS ikke overholder sine forpliktelser og våre milepæler, står hele LNS-konsernet i fare for konkurs, oppgir de i brevet.

LNS fikk avslag på søknaden, som går ut på at selskapet kan hente inn folk som har vært utenfor Helgeland, uten at de automatisk settes i karantene.

– Nå forventer vi at sentrale myndigheter tar grep og sørger for felles regler over hele landet. Dette må det ordnes opp i, og det må skje raskt, sier Nilsen videre til bygg.no.

– Hvis dette blir en langvarig sak, så vil noen og enhver gå over ende – også vi. Derfor er det meget viktig for oss og få gjøre det arbeidet vi skal i Rana Gruber. Så langt har vi klart å opprettholde produksjonen, men det vil vi ikke klare i lengden. Dette får alvorlige konsekvenser for oss, og ikke minst Rana Gruber, som etter hvert ikke vil klare å levere de malmvolumene de har forpliktet seg til, avslutter Frode Nilsen.

Folkehelseinstituttet har sagt at de ikke anbefaler å iverksette tiltak som innreiseregler og karantene mellom kommuner og landsdeler.

X