Tre dagers bergfestVrakstein er tema på én dagene under Norsk Bergforenings Vårmøte i år. Foto: Halfdan Carstens

Tre dagers bergfest

Mineralprosessering, naturstein og vrakstein vil stå i fokus.

Norsk Bergforening annonserer at deres årlige Vårmøte blir digitalt og fordeles over tre dager: fra tirsdag 4. mai til torsdag 6. mai. Tirsdag 4. mai     Mineralprosessering, Industri 4.0 og datafangst Onsdag 5. mai    Bærekraftig utvinning av naturstein Torsdag 6. mai    Fra vrakstein til ressurs! Mobilknusing – løsning for 100% masseutnyttelse Alle sesjonene begynner kl. 12.00 […]

Norsk Bergforening annonserer at deres årlige Vårmøte blir digitalt og fordeles over tre dager: fra tirsdag 4. mai til torsdag 6. mai.

  • Tirsdag 4. mai     Mineralprosessering, Industri 4.0 og datafangst
  • Onsdag 5. mai    Bærekraftig utvinning av naturstein
  • Torsdag 6. mai    Fra vrakstein til ressurs! Mobilknusing – løsning for 100% masseutnyttelse

Alle sesjonene begynner kl. 12.00 og varer til 16:00, og møtet er åpent for alle.

Påmelding gjennom denne lenken: www.norskbergforening.no

Komplett program kommer snart og vil bli presentert på Norsk Bergforenings nettsider.

Det er nesten ikke til å tro. Fra de mange uttakene av nasjonalsteinen larvikitt rundt Larvik er det bare omkring åtte prosent som har god nok kvalitet til å bli utnyttet til ferdige produkter. Det er dette produsentene kaller premiumproduksjon, og som kan inngå i produksjonen av tynne plater for bruk som kjøkkenbenker, veggpryd og fasader.

Den resterende steinen ble tidligere klassifisert som skrotstein og ble enten liggende igjen i store tipphauger, eller – i beste fall – solgt som kystsikringsstein, mureblokker eller brukt til pukk og veibygging.

Heldigvis er det flere virkelystne som vil ta tak i problematikken med for liten utnyttelse av en høykvalitets råvare. Mannen bak Rocks of Norway AS er én av dem. Selv skryter selskapet av at det vil skape «en ny steinalder». Engasjementet og viljen er det ingenting å si på.

Les hele artikkelen her.

X