Lundin er godt i gang med boringen av prospektet 7220/6-3 Børselv. Brønnen ble spuddet 1. september.
Selskapet har håp om å finne 244 millioner fat olje i karbonatbergarter som ligger bare 800 meter under havoverflaten
I fjor påviste Lundin mellom 26 og 60 millioner fat i prospektet Neiden. Det var nok en skuffelse. Forventningene var større.
Lundin antar likevel at ressurspotensialet på Loppahøyden er mer enn 1 milliarder fat oljeekvivalenter.
1 kommentar
Herr Redaktør, dette blir vel kritisk og negativt. Bevares – som omtrent som Rekdal (reka) etter 6-0 tap for Tyskland.
Korpfjell var teknisk sett et funn.
Et flertall av de som mente noe om dette forventet funn, og funn ble det.
Det blir da for negativt av redaktøren igjen og igjen å terpe på at «dette er for dårlig» og «dette hjelper ikke».
Man kan altså ikke forvente gigafunn på strukturer i regioner der geologien vdr oljemigrasjon og ikke minst oppbevaringspotensialet for olje i strukturer langt fra er avklart.
Det må påpekes at olje er en meget mobil fase i forhold til f.eks gull eller kopper i gråberg. Dette sitter der til dommedag, men oljen kan ha vært i fellen «geologisk sett i går» for så å ha beveget seg videre.
Denne brønnen med gass og hvem vet om den ikke også inneholder også som jeg vil tro residuel olje, vil uansett tilføre oss sårt tiltrengt geovitenskap av nasjonal interesse vdr denne regionene, noe som i seg selv rettferdiggjør også en tørr brønn – og også vi som del av «den gemene hop» vil få vite mer om Korpfjell – takket være OD som er en unik organisasjon vil vi få vite alt som er å vite om strukturen – i tidens fylde – og vi har i Norge et utrolig fin kultur med å dele kunnskap til samfunnets og Nasjonens beste.
Jeg skrev forut for boring at jeg trodde på funn og at type funn og mengde ville være avhengig av om feller nedflanks eksisterer i stort nok omfang til å kunne remigrere olje up-dip for å refylle strukturen.
Jeg tror, på basis av våre studier i Barentsområdene at slik remigrasjon –dvs tømming av feller nedflanks – for remigrasjon oppflanks – er nødvendige for å reaktivere fellen i regioner som Korpfjell opp fra ROS til fylt.
Jeg skrev at refilling fra enten dype bassenger eller feller nedflanks er avgjørende for funn i regionene.
Jeg tror at for Wisting spilte Maudbasenget denne samme rollen, dvs at fersk tilført olje derfra «reaktiverte ROS (residuell oljemetning) i fellen.
Slik sett er feller nær Tiddlybankbassenget og Olgabassenget mulige direkte analoger og spennende, med kanskje Fedynskyhøyden som den meste spennende da den kan ha drenert Russisk side. Jeg tipper gigafunn i disse områdene – det er vanskelig å forstå at dette ikke blir realiteter. Dette er klart regioner med gigapotensiale som muligens kan tilfredsstille redaktørens appetitt.
Uansett -en tørr brønn er ingen skam – og la oss ikke glemme at Korpfjell faktis var et funn, at det åpenbart er gode reservoarbergarter i regionen og at EM data predikerte ganske godt utfallet.
Geo-Miljøet er altså dyktig!