For tredje gang tar Morten Bergan med deltakerne på Maikonferansen til blotningene rett utenfor konferansehotellet på Fornebu. Lokalitetene ligger i gangavstand og det kreves ikke turutstyr.
I det gode været vil Bergan vise oss et utsnitt av den 475 meter mektige ordoviciske lagrekken som består av gråsvarte skifre og gråhvite kalksteiner. Oslo-Asker-distriktet var typeområde for etasjesystemet som Theodor Kjerulf etablerte i 1857 og som senere ble modifisert av Waldemar Chr. Brøgger i 1882 og 1887. Den kartleggingen de gjorde, senere supplert av «Fornebu-geologen» Werner Werenskiold i 1911, står fortsatt som det mest detaljerte, publiserte arbeidet over geologien i indre Oslofjord.
Etasjesystemet ble senere (1990) revidert, og i dag benyttes formasjonsnavn.
The cambro-silurian sedimentary rocks of the Oslo Rift
Fredrik Bockelie har i nyere tid drevet med detaljert kartlegging (1:5000) i Oslo, Bærum og Asker, og på de to tidligere ekskursjonene (2014 og 2015) har han gitt verdifulle bidrag til diskusjonene rundt lokalitetene som besøkes. Kommer han i år også?
Recent Discoveries 2016
![window.adn = window.adn || {};
adn.calls = adn.calls || [];
adn.calls.push(function() {
adn.request({
network: "2cddc6",
adUnits: [{
auId: "2e0bfb",
auW: 1230,
auH: 480
}]
});
});
En tur langs fjorden](https://geo365.no/wp-content/uploads/2016/04/Morten-Berganx711-650x433.jpg)
Morten Bergan kjenner både steinene og fuglene på Fornebu som sin egen bukselomme, og han deler mer enn gjerne kunnskapen med andre interesserte.
Foto: Halfdan Carstens
Morten Bergan kjenner både steinene og fuglene på Fornebu som sin egen bukselomme, og han deler mer enn gjerne kunnskapen med andre interesserte. Foto: Halfdan Carstens
KOMMENTER DENNE SAKEN