Frosk: Fant olje i injektitterBrønnene er boret om lag to kilometer nord for Bøyla-feltet og 26 kilometer sørvest for Alvheim-feltet.

Frosk: Fant olje i injektitter

Aker BP har påvist opp mot 60 millioner fat utvinnbar olje i tilknytning til Bøyla-feltet i Vikinggrabenen.

Aker BP har funnet en oljekolonne på om lag 10 meter i et 40 meter tykt sandsteinslag tolket til å være injektitter i Hordalandgruppen med 24/9-12 S. Reservoaregenskapene er meget gode.
I tillegg ble det høyere opp i Hordalandgruppen påtruffet tre tynne, oljeførende, delvis sementerte sandsteinslag med moderate til gode reservoaregenskaper på totalt 5 meter. Sandsteinene er tolket til å være remobilisert sand fra Heimdal- og Hermodformasjonen, som antas å ha blitt injisert inn i den overliggende Hordalandgruppen.
Les også «30-60mill fat i FROSK»
Pressemelding fra Aker BP.
I sekundært letemål traff undersøkelsesbrønnen på om lag 50 meter med vannførende sandsteinslag i den underliggende Hermodformasjonen, hovedsakelig med gode til meget gode reservoaregenskaper.
Avgrensningsbrønn 24/9-12 A påtraff en oljekolonne på om lag 30 meter i reservoarsandsteinslag tolket til å være injektitter i Hordalandgruppen med meget til svært gode reservoaregenskaper, som i funnbrønnen. Olje/vann-kontakten ble ikke påtruffet. Høyere opp i Hordalandgruppen, ble det i tillegg truffet på fire tynne gassførende sandsteinslag på totalt fem meter, med meget gode reservoaregenskaper.
Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 30 og 60 millioner fat utvinnbar utvinnbar olje.

Rettighetshaverne vil vurdere å knytte funnet opp mot eksisterende infrastruktur i Alvheim-området.
Pressemelding fra OD.

X