OKEA ser nærmere på Vette

OKEA ser nærmere på Vette

Erik Haugane vil la sine geologer se om det kan være lønnsomt å bygge ut Vette i tilknytning til Yme.

– Vi regner på hva rørledninger mellom områdene vil koste, og geologene våre vil se nærmere på Vette-reservoaret. Men først må vi komme i gang med Yme, så får vi og lisenspartnerne våre vurdere om det  kan bli aktuelt med en sekvensiell utbygging etter hvert, sier Erik Haugane, adm. dir. i OKEA til sysla.no
– Det er spennende med nye aktører som Okea som kan se på ting med et nytt blikk. Funnet var på noen og 40 millioner fat og sånn sett var det ikke veldig overraskende at Det norske valgte å skrinlegge en enkeltstående utbygging. Det er derimot ikke usannsynlig at Okea finner lønnsomhet i Vette når det sees i sammenheng med Yme-utbyggingen. Detaljene i dette kjenner jeg imidlertid ikke til, sier oljeanalytiker Kjetil Bakken i Carnegie.
Gunstig for OKEA
Selkapet har nå muligheten til å komme i gang med Yme-utbyggingen, og så ta en vurdering på om det vil være lønnsomt å bygge ut Vette når tiden er moden. Da har man også muligheten til å se hvordan markedet utvikler seg fremover, og hvilke muligheter som eventuelt følger.
I slutten av forrige uke kom nyheten at Det norske skroter Vette-utbyggingen og to andre oljefelt etter oppkjøpet av Premier Oil.
Les «Det norske skroter Vette»
Les hele saken på sysla.no

X