Satser på nyttRoar Tessem har satset friskt mange ganger i karrieren, men han hviler ikke på sine laurbær og startet i fjor oljeselskapet Source Energy. Foto: Halfdan Carstens

Satser på nytt

Nystartede Source Energy tar sikte på å bli et letefokusert oljeselskap. Oppkjøp av produksjon er ikke en del av strategien.

– Vi har fått inn nok oppstartskapital til å starte jobben med å prekvalifisere selskapet, sier Roar Tessem.

Tessem er mannen bak både Spring Energy (kjøpt opp av Tullow Oil) og Pure E&P (fusjonerte med Core Energy og Spike Exploration til Point Resources; «Tre blir ett»), og nå er han altså i ferd med å starte opp for 3. gang.

Navnet han har valgt er Source Energy, og han har allerede med seg 8 stykker og regner med å vokse til 9-10 i løpet av kort tid.

– I løpet av høsten tar vi sikte på å hente inn mer kapital, sier Tessem til geo365.no, noe som er helt nødvendig for å kunne finansiere arbeidet med søknader til lisensrunder og senere operasjoner.

– Såkapitalen så langt er hovedsakelig norsk, forteller Tessem

Med seg på laget har han blant annet geologen Bjørn Martinsen, en nestor i norsk oljeindustri, som kommer fra MOL Norge. I Source Energy skal han kle rollen som Exploration Director.

– Vi har laget en femårs forretningsplan, og det første målet vårt er å bli prekvalifisert som partner i løpet av 2018, og deretter som operatør i 2020.

Teamet ser for seg oppbygging av en portefølje på 20-25 lisenser i løpet av tre års tid.

– Fokus skal være på leting og avgrensning. Oppkjøp av produksjon står ikke på agendaen, men jeg ser ikke bort fra at selskapet kan være med på utbygninger, gitt «riktige funn», sier Roar Tessem, seriegründer med suksess.

I oktober flytter han inn sammen med teamet sitt på Tjuvholmen i Oslo.

 

X