Verden skjelver

Verden skjelver

Frankrike skal legge ned all oljeproduksjon fra og med 2040. Men det foreligger ikke noe vedtak om å slutte å bruke olje.

Frankrike har gjort et vedatk om avslutte all oljeproduksjon innen 2040. Dermed mister verden ca. en promille av den daglige produksjonen (ca. 15 000 fat per dag), hvis vi legger dagens produksjonstall til grunn. I 2040 vil forholdet sannsynligvis være enda lavere.
Til sammenligning forbruker Frankrike ca. 1,6 millioner fat per dag . Da er det godt å vite at Norge kan hjelpe våre venner i sør. Vi trenger jo olje  når vi leier bil på rivieraen.
– De burde heller gjort olje til vin, sier en anonym kilde, godt inspirert av at vi nærmer oss jul.
Den godt infomerte kilden sier også at Norge står foran et forbud mot produksjon av champagne. På den måten vil vi statuere et eksempel på hvor skadelig det er med nyttårsfeiring.
Det vil fortsatt være lov å importere champagne.

COMMENTS

WORDPRESS: 1
 • comment-avatar
  Dag A Karlsen 3 år ago

  Vi lever i en spennende tid med «alternative nyheter» og løgn som blir sannhet, og motsatt. Det hele er i Holbergs stil: «Meg tykkes ja – meg tykkes nei».
  Fremstående økonomer Profs. Moen og Torvik presterte denne i DN 20/12-17: «»Videre tjener ikke staten penger på oljeprisen direkte» (sic.)
  Saken dreier seg om det opplagte logiske i at Oljefondet (med det politisk mer velklingende navnet Statens Pensjonsfond Utland), selvsagt ikke skal være investert i olje.
  Målet må selvsagt være å være investert i det man ikke kan tjene penger på!
  Dette virker moralsk rett og passe selvpinersk.
  Med et politisk press fra venstresiden og miljøbevegelser for å avvikle gruver, skipsverft, treforedling, glassverk, pelsoppdrett (hvorfor ikke også forbud mot laks/sjømatindustri og dyrehold i alminnelighet – kommer vel i nest trinn?) samt det meste av tradisjonell norsk industri, samt å ikke være investert internasjonalt i hverken våpenindustri/forsvarsteknologi, farmasi/genteknologi eller annet som tradisjonelt har størst avkastning – kan vi muligens se for oss en fremtid som Bitcoin milliardærer alle sammen?
  Men, hvor skal midlene komme fra til å redde hele verden – jfr fordelingspoletikken der Norge skal lære verden å bli som oss?
  Vi er langt fra Vestresidens kraftsosialister som bygget landet. De roter vel i sine graver mens Arbeider partiet «leter etter retning og sak».
  Det kan se ut som om den store forfatter og dikter Jens Bjørneboe fikk rett: «Nasjonen ville vanskelig kunne tåle den velstand som Oljen ville bringe «.
  Det er dyrt å være mikronasjon å skulle opptre som en «pådriver og forgangsnasjon for det gode i verden» – og det på den internasjonale scene – uten hensyn til at våre verdier/livssyn og eksempelvis kvinnesak og likestilling foraktes av en betydelig andel av verdens befolkning.
  Anbefalt bok for Julen: Terje Tvedt – som sammen med Kjetil Rolness – i disse dager får så hatten passer fra «Den Kompakte Majoritet» av «meningsberettigede i Dagbladet o.l.:
  https://www.medier24.no/artikler/nar-dagbladet-utdefinerer-seg-selv-onsker-virkelig-avisa-a-miste-all-troverdighet-og-gjore-seg-selv-irrelevant-i-dagens-mest-opphetede-debatt/413373?utm_source=strossle
  God Jul

 • X