Toppen av strukturen ble boret av Norsk Hydro for 30 år siden med brønn 7219/9-1. Brønnen hadde Støformasjonen, Nordmelaformasjon og Tubåenformasjonen av jura alder som hovedmål, men uten at det ble påvist bevegelige hydrokarboner. Også Snaddformasjonen av trias alder var «tørr».
Det var imdlertid flust med shows gjennom sand og sandstrenger i kritt, jura og trias, og de sterkeste ble påvist i en tynn sandstreng tilhørende Knurrformasjonen av kritt alder og mer massiv sand i Støformasjonen. Sterke shows i kritt sand er spesielt interessant siden prospektet downdip er i sander av tilsvarende alder.
Men nå uttaler en pålitelig kilde til geo365.no at Statoils brønn kanskje ikke er plassert optimalt i forhold til en sterk EM-anomali («EM-data antyder storfunn«).
– Brønnen ser ikke ut til å være plassert midt i smørøyet, sier kilden.
Vedkommende antyder at brønnen er plassert i utkanten av anomalien, men legger til at det hersker tvil om hvordan anomalien skal defineres.
Uansett, «fasitsvar» er rett rundt hjørnet, etter som det har gått mer enn tre uker siden brønnen ble spuddet. I tilfelle funn vil vi imidlertid måtte vente lenger. Kjernetaking tar tid. Det samme gjør testing.