Påstanden bil bli gjentatt i morgen tirsdag i Oslo og i Stavanger på torsdag. De som blir bedt om å kommentere den kommer fra oljeselskaper og serviceselskaper og har med seg kunnskap om kildebergarter, reservoarbergarter, letemodeller og mulige prospekter, samt masse erfaring.
Programmet for det neste seminaret i serien Hydrocarbon Habitats gir godt håp om en interessant diskusjon om fremtiden i nord.
Stein Fanavoll fra EMGS stiller det provoserende spørmålet om det fortsatt er interessant å bore konduktive reservoarer, og Tor Åkermoen fra MCG legger fram tanker om nye prospekter på Veslemøyhøyden, til tross for at det har blitt boret to tørre brønner så langt. Geir Lunde fra Concedo forteller hvorfor Darwin var tørr, og basert på en gjennomgang av Langlitinden vil Kjell Martin Edin gi oss større innsikt i hva som er problemet med trias.
Men ikke minst får vi anledning til å lære mer om Goliat-feltet som nettopp ble satt i produksjon.
Les også The Barents Sea is Gas Prone.
Professor Dag Karlsen ved Universitetet i Oslo er første foredragsholder, og han vil fortelle at oljen finnes der takbergartene har lav styrke. Hvorfor? Svaret gir han på tirsdag og torsdag.

© Dag Karlsen