Det er, ifølge DNV GL, mer bruk av elektrisitet som gir økt effektivitet og dermed mindre forbruk. Dermed kommer verdens energibehov til å falle fra midten av 2050-tallet – til tross for at stadig flere får tilgang til energi.
DNV GL legger seg på denne måten tett opp mot Equinors (urealistiske?) Renewal-scenario i deres Energy Perspectives 2018. Equinors to andre scenarioer tilsier en økning i verdens energiforbruk på minst 25 prosent fram til 2050 (geo365.no: «Verden trenger norsk olje»).
«Det globale bildet viser at produksjon og forbruk av kull har passert toppen allerede. Olje vil ventelig nå toppen i løpet av de neste ti årene, mens naturgass vil overta for olje som den største energikilden fra 2026,» skriver DNV GL i sin rapport Energy Transition Outlook 2018.
Selv om anvendelse av elektrisitet i verden vil øke, vil fossilt drivstoff fortsatt være viktig i den samlede energimiksen i flere ti-år framover, hevder DNV GL, og i 2050 vil fossilt drivstoff fortsatt dekke halvparten av verdens energibehov.
Equinors prognose for verdens oljeforbruk viser at oljeforbruket vil reduseres fra 82 % i dag til 70 % i 2050. At prosentsatsen går ned betyr imidlertid ikke at de absolutte verdiene blir mindre. Equinor antar for eksempel at verden vil produsere 105 millioner fat olje per dag i 2050 for det midlere (Reform) scenarioet.
Behovet for naturgass vil i DNV GLs prognose fortsette å øke fram til 2034 for deretter å komme ned mot det nivået vi er i dag i 2050.