21. mars rystet det kraftigste skjelvet på 33 år Nordsjøen. Skjelvet, som hadde en styrke på 4,7, skal ikke ha ført til noen skader, men Equinor valgte å stenge ned den nærliggende plattformen Snorre B.
Hendelsen setter likevel søkelyset på geofarer tilknyttet infrastruktur i og ved Nordsjøen, og i den forbindelse har NRK tatt kontakt med Statens vegvesen som er godt i gang med utbyggingen av E39 Rogfast og Boknafjordtunnelen.
Tunnelen vil bli verdens lengste undersjøiske tunnel og strekke seg 26,7 km mellom Nord-Jæren og Haugalandet.
NRK har tidligere skrevet om at tunnelen vil ligge i Skandinavias mest aktive jordskjelvområde, og frem til artikkelen ble publisert, hadde ikke Statens vegvesen gjort noen risikovurderinger.
I etterkant uttalte prosjektleder Oddvar Kaarmo at de hadde bestilt en jordskjelvrapport, og at det ville ta om lag én måned å få den. Det var i oktober 2021.
21. mars 2022 opplyser Kaarmo at det fortsatt jobbes med rapporten.
– Det har nok tatt lengre tid enn først forutsatt. Det var vanskelig å finne ledig kompetanse, men prosessen er nå godt i gang, sier Kaarmo til nyhetsformidleren.
– Det er sjeldent skjelv, men det har vært store skjelv. Det er potensial for magnitude seks-syv-skjelv, som er store og ødeleggende, sa NORSAR-seismolog Volker Oye til nrk.no.
Oye hevdet jordskjelv på den skalaen kanskje skjer én gang hvert 5000. år.

– Det er veldig menneskelig at man ikke gjør den vurderingen, siden ingen har følt slike skjelv i Norge. Men jeg er veldig glad for at Vegvesenet nå vil ha det vurdert likevel, fortsatte Oye.
Rogfast-prosjektet har flere ganger blitt utsatt på grunn av omfanget og usikkerheter (geo365.no: Rogfast på vent). Like før jul 2021 kunne imidlertid Statens vegvesen melde at første salve var fyrt av på Kvitsøy. Fra Kvitsøy skal det gå en 3,5 km lang tunnel ned til hovedløpene.
Planlagt åpning er 2031.
Geo365.no: Nye rekorder settes