Konsekvensene blir store etter at regjeringa sist fredag la fram forslag om mindre statlig støtte til NGU for å dekke kostnadene med å imot over 30.000 flyktninger til Norge neste år, skriver nrk.no etter å ha snakket med avdelingsdirektør Tom Heldal.
– Dette betyr at det blir en betydelig reduksjon av virksomheten innen forskning og utvikling av nye mineralforekomster, og det blir nedbygging av viktig kompetanse. Den nasjonale innsatsen på området er i utgangspunktet svært lav sammenlignet med andre næringer og reduseres nå med 40 prosent. Det er dramatisk med så store kutt, sier Heldal til nrk.no.
– Vi er alle enige om at vi må gjøre en ekstra innsats for å dekke kostnader på grunn av flyktningsituasjonen. Vi mener vårt kutt er uforholdsmessig stort i forhold til andre virksomheter og etater. Å få en så stor innsparing over så kort tid er unikt for norske etater, sier Heldal.
Les om å spare seg til fant: Misfortsått sparing.
Kutt i statlige bevilgninger kan også gå ut over ansatte ved Norges geologiske undersøkelser.
– Vi kan ikke utelukke at det blir nedbemanning. Det skal vi vurderer når vi har gått gjennom vår virksomhet de neste ukene, sier Tom Heldal til nrk.no.
![window.adn = window.adn || {};
adn.calls = adn.calls || [];
adn.calls.push(function() {
adn.request({
network: "2cddc6",
adUnits: [{
auId: "2e0bfb",
auW: 1230,
auH: 480
}]
});
});
NGU lite fornøyd med kutt](https://geo365.no/wp-content/uploads/2015/11/151109-NGU-x-711-650x433.jpg)
Geofysiske metoder der det gjøres målinger med bruk av fly og helikopter er vanlig i NGUs malmletingsprogram. Nå blir det bråstopp i innsamlingen av nye data.
Foto: NGU
Geofysiske metoder der det gjøres målinger med bruk av fly og helikopter er vanlig i NGUs malmletingsprogram. Nå blir det bråstopp i innsamlingen av nye data. Foto: NGU
KOMMENTER DENNE SAKEN