Et ærlig forsøk! The exploration toolbox was used extensively. But Zumba was dry. Per Avseth in Tullow Oil will in the next Hydrocarbon Habitat half-day seminars elaborate on the challenge of derisking the prospect. Foto: Halfdan Carstens

Et ærlig forsøk!

Det var første gang denne letemodellen ble testet på norsk sokkel. Brønn 6507/11-1 ble boret ned i en dyp graben vest for Trøndelagsplattformen i det som må klassifiseres som en stratigrafisk felle. Modellen hadde god geologisk støtte, men den var drevet av geofysiske analyser.
– Bergartsgeofysikk har vært sentralt i evalueringen av dette prospektet, fortalte Per Avseth i Tullow Oil til geo365.no før boringen.
– De geofysiske analysene har vært avgjørende, og de støttes opp av geologene som har sannsynliggjort at sand har blitt erodert fra Høgbrakenhorsten og Nordlandsryggen, for så bli avsatt nedflanks i sen jura tid. Vi er derfor ganske så optimistiske, kommenterte Avseth den gang.
Avseth la til at metodene fungerer på høydene, men at geofysikerne manglet kalibreringspunkter i grabenen, og derfor måtte legge til for ekstra usikkerhet der.
I dag vet vi at brønnen var tørr (Zumba skuffet), og på halvdagsseminaret  i Oslo i morgen og neste onsdag i Stavanger vil Per Avseth fortelle om bruken av verktøykassen i forkant av denne borigen. Han vil garantert få kritiske spørsmål fra Martin Landrø som vil lede paneldebatten.
Oslo 22. oktober.
Stavanger 28. oktober.

X