Et ærlig forsøk! The exploration toolbox was used extensively. But Zumba was dry. Per Avseth in Tullow Oil will in the next Hydrocarbon Habitat half-day seminars elaborate on the challenge of derisking the prospect. Foto: Halfdan Carstens

Et ærlig forsøk!

Tullow OIl boret i sommer et usedvanlig spennende prospekt. Dessverre for hele oljeindustrien var det tørt. Men selskapet gjorde et ærlig forsøk!

Det var første gang denne letemodellen ble testet på norsk sokkel. Brønn 6507/11-1 ble boret ned i en dyp graben vest for Trøndelagsplattformen i det som må klassifiseres som en stratigrafisk felle. Modellen hadde god geologisk støtte, men den var drevet av geofysiske analyser.
– Bergartsgeofysikk har vært sentralt i evalueringen av dette prospektet, fortalte Per Avseth i Tullow Oil til geo365.no før boringen.
– De geofysiske analysene har vært avgjørende, og de støttes opp av geologene som har sannsynliggjort at sand har blitt erodert fra Høgbrakenhorsten og Nordlandsryggen, for så bli avsatt nedflanks i sen jura tid. Vi er derfor ganske så optimistiske, kommenterte Avseth den gang.
Avseth la til at metodene fungerer på høydene, men at geofysikerne manglet kalibreringspunkter i grabenen, og derfor måtte legge til for ekstra usikkerhet der.
I dag vet vi at brønnen var tørr (Zumba skuffet), og på halvdagsseminaret  i Oslo i morgen og neste onsdag i Stavanger vil Per Avseth fortelle om bruken av verktøykassen i forkant av denne borigen. Han vil garantert få kritiske spørsmål fra Martin Landrø som vil lede paneldebatten.
Oslo 22. oktober.
Stavanger 28. oktober.

X