Har startet nedbemanning Hod-feltet kan få nytt liv og gi nye arbeidsplasser, gitt en endring i skatteregimet. Foto: Aker BP

Har startet nedbemanning

Aker BP har avsluttet avtale med 250 konsulenter og det blir trolig også reduksjon i antall faste ansatte. Men et skattegrep fra staten kan gi nyansettelser.

Aker BP har avsluttet avtale med 250 konsulenter, og det kan bli ytterligere nedbemanning. Trolig blir det også en reduksjon i antallet fast ansatte.

Det sier pressekontakt Ole-Johan Faret i oljeselskapet til Aftenbladet, gjengitt på e24.no.

Ifølge Aftenbladet-saken er Aker BP midt i arbeidet med nedbemanningsprosessen, og har foreløpig ikke offentliggjort noen tall på hvor mange av de 1 700 ansatte og 600 konsulentene som totalt må gå.

LES OGSÅ: Titusener av arbeidsplasser i spill

Aker BP skulle opprinnelig ta en beslutning for utbygging av Hod-feltet sør i Nordsjøen i mars, men som følge av koronakrisen og lave oljepriser, har prosjektet blitt satt på vent.

Prosjektet vil gi rundt 3 000 årsverk, og om regjeringen endrer skatteregimet for petroleumsnæringen, har selskapet kommunisert at de vil gå videre med det. Det medfører også at Aker BP vil trenge flere ansatte, i tillegg til at det vil gi positive virkninger for leverandørindustrien.

LES OGSÅ: Krever umiddelbare oljegrep

Hod ble påvist i 1974 og produksjonen løp fra 1990 til 2013. Den eventuelt kommende utbyggingen vil bli en reutvikling av feltet med 5 produksjonsbrønner (med mulighet for totalt 12 brønner) som ved hjelp av gassløft skal produsere 35 millioner fat oljeekvivalenter over 30 år. Prosessering og eksport vil skje fra Valhall.

X