Har startet nedbemanning Hod-feltet kan få nytt liv og gi nye arbeidsplasser, gitt en endring i skatteregimet. Foto: Aker BP

Har startet nedbemanning

Aker BP har avsluttet avtale med 250 konsulenter, og det kan bli ytterligere nedbemanning. Trolig blir det også en reduksjon i antallet fast ansatte.

Det sier pressekontakt Ole-Johan Faret i oljeselskapet til Aftenbladet, gjengitt på e24.no.

Ifølge Aftenbladet-saken er Aker BP midt i arbeidet med nedbemanningsprosessen, og har foreløpig ikke offentliggjort noen tall på hvor mange av de 1 700 ansatte og 600 konsulentene som totalt må gå.

LES OGSÅ: Titusener av arbeidsplasser i spill

Aker BP skulle opprinnelig ta en beslutning for utbygging av Hod-feltet sør i Nordsjøen i mars, men som følge av koronakrisen og lave oljepriser, har prosjektet blitt satt på vent.

Prosjektet vil gi rundt 3 000 årsverk, og om regjeringen endrer skatteregimet for petroleumsnæringen, har selskapet kommunisert at de vil gå videre med det. Det medfører også at Aker BP vil trenge flere ansatte, i tillegg til at det vil gi positive virkninger for leverandørindustrien.

LES OGSÅ: Krever umiddelbare oljegrep

Hod ble påvist i 1974 og produksjonen løp fra 1990 til 2013. Den eventuelt kommende utbyggingen vil bli en reutvikling av feltet med 5 produksjonsbrønner (med mulighet for totalt 12 brønner) som ved hjelp av gassløft skal produsere 35 millioner fat oljeekvivalenter over 30 år. Prosessering og eksport vil skje fra Valhall.

X